Nieuws

Woonverzekeringen vergelijken

woensdag, 21-1-2015  

Op woonverzekeringen.nl bieden wij u de mogelijkheid om alle woonverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat betekent dat u er makkelijk en snel achter kunt komen in hoeverre u te veel of te weinig betaalt en of u de mogelijkheid heeft om minder te betalen. In de meeste gevallen is dat zo. Woonverzekeringen worden door verschillende partijen aangeboden en daarom is het voor u als consument zaak dat u goed kijkt naar de aanbiedingen en welke woonverzekeringen het beste passen bij uw situatie. In de meeste gevallen is het zo dat u een pakket afsluit waarin meerdere risico’s zijn opgenomen. Dat gaat dan om een opstal-, inboedel- en vaak ook om een aansprakelijkheidsverzekering. Iedereen die in het bezit is van een huis of woning zal een woonverzekering af moeten sluiten. Wanneer u kiest voor een pakket, zoals de meeste aanbieders u voor zullen stellen, dan geniet u vaak ook van kortingen omdat u bij één partij meerdere verzekeringen afsluit. Kiezen voor een polispakket, wil zeggen dat u kiest voor een combinatie aan verzekeringen binnen een pakket en dat is in de meeste gevallen de meest voordelige keuze voor u. Daarom raden wij u altijd aan om voor een combinatie te kiezen die u afsluit bij een partij. Welke partij dat moet zijn, daarvoor kunt u onze vergelijking doen. Zo komt u er namelijk achter wat de beste keuze is. Niet alle verzekeringen bieden een polis aan waarin meerdere risico’s samen komen, en dat hoeft niet te betekenen dat deze aanbieders voor uw situatie niet geschikt zijn. Bekijk alle woonverzekeringen hier en sluit de beste verzekering af zodat u niet onnodig te veel betaalt. Dat is zonde van uw geld en helemaal niet nodig als u hier de vergelijking doet. Niet alleen kunt u bij ons woonverzekeringen vergelijken. U kunt bij ons ook andere verzekeringen vergelijken zoals:

  • bromfietsverzekeringen
  • mobiele apparatuur verzekeringen
  • reisverzekeringen langlopend en kortlopend
  • fietsverzekeringen langlopend en kortlopend
  • motor- en autoverzekeringen

Woonverzekeringen afsluiten verplicht

In Nederland zijn we verplicht om ons voor bepaalde zaken te verzekeringen. Zo zijn we allemaal verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en moeten we ons ook beschermen tegen risico’s met woonverzekeringen. Maar woonverzekeringen is een tamelijk breed begrip, want hieronder vallen zeer veel verschillen risico’s. Een voorbeeld is de inboedelverzekering. Deze moet worden afgesloten om er voor te zorgen dat wanneer u beroofd wordt, of uw huis staat in brand, de spullen die er in uw huis stonden kunnen worden vergoed. Maar hoe werkt dat precies? Iedere verzekering dekt een bepaald bedrag dat hoger of lager ligt. Hoe hoger het bedrag dat wordt verzekerd, hoe meer u maandelijks zult betalen voor de verzekering. Dat is vrij logisch, want hiermee dekt u veel mee risico dan wanneer u kiest voor een goedkope verzekering die een minder groot bedrag dekt. In de meeste gevallen bestaan woonverzekeringen dus uit opstal- en inboedelverzekering die dan worden aangevuld met een aansprakelijkheidsverzekering. Aansprakelijkheid is een belangrijke verzekering, want dit is iets wat u niet in de hand heeft en wat u voor eeuwig in de schulden kan drijven als u deze niet heeft en het lot u niet gunstig gestemd is. Stelt u zich voor. Er valt een bloempot uit uw raam. Dat kan natuurlijk gebeuren, al is de kans niet groot. U loopt hem wel. Het ongelukkige lot bepaalt dat deze bloempot iemand boven op zijn hoofd raakt. Dat betekent dat deze persoon in het ziekenhuis terecht komt. Hij wordt met een ambulance afgevoerd en heeft ernstig letsel opgelopen waar hij lang van zal moeten herstellen en revalideren. Als u in een dergelijk geval niet verzekerd bent, dan zult u er op kunnen rekenen dat alle kosten voor deze persoon die slachtoffer werd van de bloempot die uit uw raam viel, op u verhaalt zullen worden. Wat betekent dat voor u? Dat u ofwel een probleem heeft, ofwel dat u een verzekering heeft die deze kosten dekt en dan is er geen probleem. Denk daarom altijd goed na over woonverzekeringen en kies een pakket dat alle risico’s dekt. Natuurlijk kunt u zichzelf in het leven niet tegen alles verzekeren en enig risico is onderdeel van het bestaan, maar u kunt er wel tot op zekere hoogte rekening mee houden zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan. Het is trouwens altijd hopen dat u geen gebruik hoeft te maken van dergelijke verzekeringen, want meestal betekent dat niet iets leuks.

Woonverzekeringen goed kiezen

We hebben nu bijna alle verzekeringen die vallen onder woonverzekeringen besproken. Voorts wordt het tijd dat u na gaat denken over de woonverzekeringen die het beste passen bij uw situatie. Daarvoor kunt u op onze website rustig de tijd nemen, want hier kunt u een onafhankelijk vergelijking doen van alle soorten verzekeringen. Niet morgen maar nu meteen. Dat is de beste keuze. Niet alleen kunt u kijken naar welke woon- opstal, inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering het beste bij uw situatie past; wie bieden u ook tal van andere mogelijkheden om verzekeringen te vergelijken. Begin meteen met het vergelijken van verzekeringen en zorg dat u bespaart, want dat is bijna altijd het geval. Niemand wil te veel betalen. Dat is namelijk nergens voor nodig en daarom moet u ook altijd zorgen dat u vaak genoeg uw verzekeringen vergelijkt. Het vergelijken kan u namelijk jaarlijks erg veel geld besparen en het is zonde als u deze mogelijkheid laat schieten. Doe dat dan ook niet en stap over of sluit af via onze website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.