Nieuws

Pocketvering matras of een andere soort?

maandag, 9-3-2015  

Veel mensen zijn zich er misschien niet heel erg bewust van, maar het is erg belangrijk op wat voor soort matras er geslapen wordt. Kiest u voor een pocketvering matras of voor een van de andere verschillende soorten exemplaren die er te krijgen zijn? Dit maakt veel uit voor uw slaapgenot. Iedereen weet dat een goede nachtrust erg belangrijk is. Krijgt u te weinig slaap, dan zult u hier zowel psychisch als fysiek de gevolgen van ondervinden. U zult dan niet alleen niet lekker in uw vel zitten, er zullen ook allerlei processen in uw lichaam niet goed verlopen. Goed slapen is daarom erg belangrijk en het juiste matras, zoals een goed pocketvering matras, kan daar een cruciale rol in spelen. Hiernaast is het natuurlijk ook van belang dat u een goed bed hebt, dat uw slaapkamer niet te licht en te warm is en dat u op tijd naar bed gaat. Dit zijn allemaal voorwaarden waaraan voldaan moet worden om een goede nachtrust te krijgen. Maar een goed matras, zoals een pocketvering matras, is toch wel het belangrijkste. Wat voor u de juiste soort matras is, is natuurlijk niet zomaar te zeggen. Het is immers niet voor niets zo dat er veel verschillende soorten te krijgen zijn. Naast een pocketvering matras kunt u namelijk ook nog kiezen voor exemplaren die gemaakt zijn van koudschuim, comfortschuim, traagschuim, polyether, bonell of latex. Allemaal hebben ze natuurlijk zo hun eigen specifieke kwaliteiten. De ene zal daarom meer geschikt voor u zijn dan de andere. Wat voor u het meest geschikt is, is deels afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Houdt u van harde matrassen of ligt u juist liever op zachte? Daarnaast is het ook afhankelijk van uw lichaam. In de eerste plaats moet u dan denken aan uw lichaamsgewicht, in de tweede plaats aan bepaalde lichamelijke aandoening die een bepaalde vorm van ondersteuning verlangen. Over het algemeen is het echter wel zo dat een pocketvering matras door veel mensen als zeer comfortabel beschouwd wordt en daardoor vaak een goede keus is.

Hoe ziet een pocketvering matras eruit?

Wat is er nu precies zo bijzonder aan een pocketvering matras, van wat voor soort materiaal wordt het gemaakt? De binnenkant van een pocketvering matras bestaat uit speciale veren, namelijk biconische veren. Deze zijn smal in het midden, maar aan de uiteinden juist breed. Hierdoor geven ze veel ondersteuning en hoe hoger de belasting is, hoe meer weerstand zij bieden. Dit maakt dat ze zowel voor lichte als voor zwaardere personen zeer comfortabel zijn. Al deze biconische veren zijn individueel verpakt in textielzakjes, maar onderling zijn ze uiteraard wel met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat een goede verdeling van de druk en van het gewicht en wordt er een comfortabele lichaamsondersteuning geboden. Het is belangrijk om op te merken dat het aantal veren dat een pocketvering matras bezit, bepaalt hoeveel steun deze biedt en hoeveel comfort er ervaren wordt. Hoe groter het aantal veren per vierkante meter is, hoe meer uw lichaam ondersteund wordt en hoe meer comfort er ervaren wordt. Niet alleen zit er verschil in het aantal veren per vierkante meter, er zit ook verschil in de draaddikte ervan. Hierbij is het belangrijk om te weten dat hoe dikker de draad is, hoe steviger deze matrassen aanvoelen. Het fijne van een pocketvering matras is dat het zich direct vormt naar de individuele gebruiker en dat er niet zo snel een lichaamsafdruk in achter blijft. Hierdoor blijven ze lang dezelfde kwaliteit bieden. Bovendien bieden ze veel steun juist op die lichaamsdelen waar uw lichaamsgewicht tijdens de slaap op rust, zoals uw heupen en uw schouders. Twee andere fijne eigenschappen van het pocketvering matras zijn de vochtregulatie en luchtcirculatie. De vochtregulatie zorgt ervoor dat deze matrassen zeer geschikt zijn voor mensen die ‘s nachts veel transpireren. De luchtcirculatie zorgt ervoor dat ze ook bij hoge temperaturen redelijk koel aan blijven voelen.

De voordelen van een pocketvering matras

Er zijn dus veel verschillende voordelen te noemen van het pocketvering matras, namelijk:

  • een hoge mate van comfort
  • een uitstekende ondersteuning van het lichaam
  • geschikt voor zowel mensen met een hoog als een laag lichaamsgewicht
  • goede aanpassing van de veren aan iedere individuele gebruiker
  • uitstekende vochtregulering en een goede luchtcirculatie

Dit zijn uiteraard allemaal punten waar u op let bij de aanschaf van een dergelijk product en die ervoor zorgen dat een pocketvering matras bij veel mensen hoog op het lijstje staat. Maar er is natuurlijk ook nog iets anders waar u rekening mee dient te houden en dat is het soort bed dat u heeft. Niet alle matrassen zijn immers geschikt voor alle bedden. Het pocketvering matras is echter eigenlijk voor ieder soort bed goed geschikt. Het kan gebruikt worden op de standaard lattenbodems en spiraalbodems, maar het is ook geschikt voor gebruik op een verstelbare bodem. Daarnaast kunnen ze ook goed gebruikt worden op boxsprings. Wilt u een pocketvering matras of een ander soort aan gaan schaffen? Dan kunt u dit het beste doen bij Maxbedden. Bij hen vindt u namelijk een zeer ruime keus op dit gebied, niet alleen wat betreft verschillende materialen, maar ook wat betreft verschillende maten. Mocht u er niet helemaal goed uitkomen welk product voor u het meest geschikt is, dan kunnen zij u bovendien goed van advies voorzien. Voor een pocketvering matras of andere matrassen bent u bij Maxbedden dus zeker aan het juiste adres.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.