Nieuws

Het vorstvrij houden van uw persoonlijke oprit

zondag, 22-3-2015  

Gladheid kan tot vele soorten gevaren leiden. Als u in de auto zit kan het bijvoorbeeld ertoe leiden dat uw auto gaat slippen. Heeft u dat al eens meegemaakt? Slippen houdt in dat de banden van uw auto hun grip verliezen op de onderliggende weg. Dat vertaalt zich vervolgens in een verlies van controle over het voertuig. Het spreekt voor zich dat zoiets tot gevaarlijke situaties leidt, maar ook als u zich op een andere manier voortbeweegt kan er van alles fout gaan bij gladheid. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u op de fiets naar uw werk, studie of school onderweg bent. Als uw banden dan ineens onder u wegglijden, dan zou u wel eens heel ongelukkig kunnen vallen. Hetzelfde geldt voor de situaties waarin u toe voet onderweg bent. U heeft zich vast wel eens op een glad oppervlakte begeven. Op het ijs in de winter bijvoorbeeld, of op een weg of stoep waar niet gestrooid of geveegd was. Dan heeft u vast ook gemerkt dat het behoorlijk eng kan zijn om op zo een oppervlakte te lopen; met andere woorden, het voelt nogal onveilig. Op jonge leeftijd kan een val al een flinke blauwe plek veroorzaken. Of zelf een gebroken been, als u ongelukkig valt. Als men echter ouder wordt, dan neemt het risico van een val ook toe. Uw botten worden dan namelijk brosser, en een kleine val kan dan al vervelende gevolgen hebben. Zodoende zijn onze experts in veiligheid bezig geweest om uw omgeving veiliger te maken. Een belangrijke vondst van ons team is dat de meeste ongelukken op de oprit van mensen zelf gebeurt. Dat komt omdat u daar simpelweg het meeste aanwezig bent en rondloopt, maar ook omdat daar niet door de overheid, provincie of gemeente wordt gestrooid met zout. Zodoende hebben we een maatregel ontworpen, namelijk het vorsvrij houden van uw persoonlijke oprit.

Hoe gaat het vorstvrij houden van uw persoonlijke oprit in zijn werk?

U heeft hierboven over de risico’s van gladheid kunnen lezen. Met uw auto zou u kunnen slippen, bijvoorbeeld, en met uw fiets gaat u zo maar onderuit. Het gevaarlijkste is echter als u al wat meer jaren ervaring in het leven heeft en met de benenwagen er op uit gaat. Gaat u in zo een geval onderuit, dan kan dat tot vervelende botbreuken en dergelijke leiden. Daarom hebben onze specialisten zich toegelegd op het vorstvrij houden van de omgeving waar u het vaakste loopt, rijdt en fietst, namelijk uw oprit. Hoe gaat zoiets dan in zijn werk? Dat is vrij simpel, en hier zult u kunnen lezen hoe wij uw oprit vorstvrij houden. Dat vorstvrij houden doen wij door bepaalde elementen aan te leggen onder het gebied dat uw oprit beslaat. Wij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van buizen waar warm water door kan stromen als het vorstvrij houden betreft. Dat kunt u vergelijken met uw centrale verwarming, die namelijk ook uw huis warm houdt door warm water door radiatoren te laten stromen. Vorstvrij houden is zo een makkelijk klus. Dat betekent ook dat het mogelijk is onder vele soorten opritten, zoals:

  • Een oprit met klinkers. Deze klinkers zijn vaak makkelijk uit de grond te halen op de plekken waar de buizen komen die zorgen voor het vorstvrij houden van uw oprit. Wij bewaren de klinkers vanzelfsprekend netjes en plaatsen deze weer op dezelfde plek terug.
  • Een oprit met asfalt. Zo een soort oprit kan uitdagender zijn dan een oprit met klinkers, maar is echter geenszins onmogelijk. Wij beschikken over de materialen die ook hier vorstvrij houden mogelijk maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld het asfalt op bepaalde plekken gericht open snijden en zo de buizen leggen waar die horen te komen.
  • Een oprit met tegels. Voor zo een oprit gaat grotendeels hetzelfde op als voor klinkers. Het vorstvrij houden slaagt dan ook zeker. Wij halen doelgericht de nodige tegels er voor u uit en plaatsen de elementen die warmte opwekken op de uitgerekende plekken. Zo stimuleren we het vorstvrij houden van uw persoonlijke oprit.
  • Een oprit waar zeil onder de tegels, klinkers of het asfalt ligt. Ook dit levert geen probleem voor ons op. Vorstvrij houden is wat wij belangrijk vinden, dus snijden wij doelgericht uw zeil open en zorgen er achteraf voor dat deze weer dicht kan. Als het nodig is kan er natuurlijk ook een nieuw zeil gelegd worden.

Heeft u nog twijfels?

U zult zich wellicht afvragen of de investering in het vorstvrij houden van het gebied dat uw persoonlijke oprit beslaat niet een te grote investering is. Dat kunnen wij ons natuurlijk voorstellen, en daarom kunt u altijd een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. Zodoende kunt u zelf een inschatting van de kosten en baten maken. Wij zouden u er echter wel graag op wijzen dat het niet vorstvrij houden van het gebied dat uw oprit beslaat ook gevaren, risico’s en vooral kosten met zich mee kan brengen. Stelt u zich eens voor dat u een aantal dagen niet kunt werken omdat u uw been heeft gebroken. Of stelt u zich eens voor dat u slipt met uw auto en uw huis, woning of garage raakt? In zulke situaties zou het vorstvrij houden een uitstekende oplossing zijn geweest. Wij vragen u dus enkel om eens te overweging of vorstvrij houden niet ook iets voor u zou zijn. Bij ons staat veiligheid dus voorop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.