Nieuws

Het nut van een vaatwasser

dinsdag, 2-9-2014  

Als je net gaat samen wonen, kom je er al snel achter: je krijgt over heel veel dingen ruzie. Wie maakt er schoon, wie doet de was, wie gaat er vanavond afwassen? Als een van beide werkt, is het verdelen van de huishoudelijke taken in ieder geval niet zo moeilijk. Maar dan moet het vaak ook nog goed gebeuren. Niet iedereen maakt op dezelfde manier schoon de meningen zijn er nogal eens over verdeeld of het wel of niet schoon is. Afwassen is een van de klusjes die helemaal niet leuk is en vaak laat je de afwas dan ook net iets te lang staan, zodat je er eigenlijk veel meer werk van hebt als je er dan uiteindelijk eens aan gaat beginnen. Daarom is het heerlijk dat er zoiets als een vaatwasser bestaat. Een vaatwasser is een elektronisch apparaat, dat je in de keuken kunt plaatsen en waar je de afwas in kunt zetten. Als de machine vol is doe je er een tabletje in en je laat de vaatwasser zijn werk doen. Een tijdje later is alles schoon en droog en hoef je het alleen nog maar in de kast te zetten. Het is niet zo dat een vaatwasser alle discussies in huis wegneemt: ruzie over wie de vaatwasser moet in- en uitruimen komen in de plaats van de ruzie over de afwas. Maar het wordt wel een stuk gemakkelijker om je vieze vaat op te ruimen en daarom heb je ook direct veel meer ruimte op je aanrecht. Omdat een vaatwasser kan worden ingebouwd in een keukenkastje, staat de machine ook niet in de weg in de keuken en zie je hem ook niet als je de deur dicht laat. Het is dus alleen maar een positieve toevoeging aan je keuken en je huishouden.

Een vaatwasser aanschaffen

Als je een vaatwasser wilt aanschaffen, moet je met verschillende dingen rekening houden. In de eerste plaats moet je goed om je heen kijken in je huis en inschatten of je er echt wel plaats voor hebt. Als je in een kleine woning woont en je de wasmachine in de keuken hebt staan, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt voor een vaatwasser. Je hebt namelijk ook nog een koelkast, die je eventueel wel zou kunnen verplaatsen. Maar dit is in de meeste gevallen niet een goede oplossing, omdat je dan voor het minste of geringste naar een andere ruimte moet lopen om iets uit de koelkast te pakken. Vooral als je veel kookt is dit natuurlijk niet ideaal. Ook kun je bij ruimtegebrek de wasmachine verplaatsen naar een andere ruimte, maar dit is in de meeste gevallen ook niet mogelijk, omdat de machine natuurlijk niet voor niets in de keuken staat. Vaak heeft een wat kleiner en ouder huis maar één wateraansluiting en die zit in de keuken. Dan kun je er nog over nadenken of je de vaatwasser in een andere ruimte dan de keuken wilt plaatsen, maar dit geeft meestal dezelfde problemen als een wasmachine. Dit is namelijk belangrijk als je een vaatwasser aan wilt sluiten: je hebt een wateraansluiting en –afvoer nodig om de machine te kunnen aansluiten. Als je een aansluiting hebt in de keuken en plaats voor een extra apparaat, kun je de leiding en afvoer splitsen en beide apparaten aansluiten, of de aanvoer en afvoer verwisselen als je een van beide wilt gebruiken. Het is echter zaak dat je goed overweegt of de voordelen van de aanschaf van een vaatwasser wel opwegen tegen de nadelen die een extra machine in een toch al kleine ruimte met zich meebrengen. Je kunt nog overwegen om de machines te gaan stapelen, maar een wasmachine en vaatwasser zorgen beide voor heel wat trillingen en dit is voor beide apparaten niet goed. Je kunt wel proberen om de koelkast op de vaatwasser te zetten.

De Schouw Witgoed: de beste keuze voor je witgoed

Als je op zoek bent naar een nieuwe vaatwasser, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Zo kun je naar een winkel gaan, waar ze vaatwassers verkopen en daar een geschikte uitzoeken. Maar het is natuurlijk veel gemakkelijker om er eentje aan te schaffen via het internet. er zijn verschillende criteria, op basis waarvan je een vaatwasser kunt uitzoeken:

  • geluidsniveau
  • indeling
  • energieverbruik
  • bediening
  • uitgestelde starttijd
  • afmetingen

Ten eerste moet je natuurlijk eerst kijken wat je kwijt kunt in je keuken. Als de ruimte beperkt is of je de machine wilt inbouwen, is het van belang dat je eerst goed kijkt welke afmetingen de machine kan hebben. Daarna kun je naar de andere criteria kijken. Op de website van De Schouw Witgoed kun je een model kiezen dat aan jouw eisen voldoet. Je vindt hier modellen van alle bekende merken tegen een voordelige prijs. Als je in Nederland woont, kun je de machine bovendien gratis bij je thuis laten bezorgen. Je hoeft dus de deur niet uit om hem uit te zoeken, maar ook niet om hem op te halen! Als je al een vaatwasser had, kun je bovendien de oude gratis laten meenemen door de bezorgers van je nieuwe exemplaar. Daarnaast is het ook mogelijk om tegen een meerprijs je apparaat te laten inbouwen in je keuken. Het oude exemplaar wordt losgekoppeld en verwijderd en het nieuwe exemplaar wordt gemonteerd. Het wordt aangesloten op de leidingen en getest, zodat je snel gebruik kunt gaan maken van je nieuwste aanwinst!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.