Nieuws

Goedkope radiatoren

maandag, 10-11-2014  

U bent opzoek naar een nieuwe radiator? In onze uitgebreide webshop vindt u radiatoren van verschillende merken en de mooiste designs voor de meest scherpe prijzen. Tevens vindt u er losse onderdelen en toebehoren. Zo kunnen wij u voorzien van zowel radiatoren als alle benodigdheden om deze te installeren of te repareren. Van Thermoskraan tot ontluchting set. Voor radiatoren en benodigdheden bent u bij ons op het juiste adres. Wij staan graag voor u klaar om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Verschillende merken radiatoren

Indien u een nieuwe radiator wilt aanschaffen hebben wij voor uw een speciale selectie gemaakt van merken die wij met trots aanbieden. De merken die wij leveren zijn:

 • Henrad
 • Thermrad radiatoren
 • Veraline
 • Zehnder

Deze merken hebben wij bewust uitgezocht vanwege hun betrouwbaarheid, design, prijs en kwaliteitsverhouding. Neem gerust een kijkje in onze webwinkel. Radiatoren zijn er in allerlei merken, maar zeker ook maten en designs. Zo kunt u bij ons kiezen uit:

 • horizontale radiatoren
 • verticale radiatoren
 • design handdoek radiatoren

Het is van belang om te weten waar u de radiator wilt hebben en hoeveel ruimte de radiator in gaat nemen. Een radiator wordt doorgaans op de meest koude of luchtige plek in de ruimte geplaatst. Bijvoorbeeld onder een raam of naast een deur. Dit zorgt ervoor dat de koude lucht sneller verwarmd kan worden. Wanneer u de locatie weet en u heeft een radiator nodig kunt u deze, wanneer u een beetje handig bent, zelf aansluiten Dan is onze webshop een uitkomst. In onze webshop kunt u gemakkelijk uw ideale radiator uitzoeken. Indien u de capaciteit wilt berekenen, dan kunt u dit gemakkelijk doen via een berekeningstool op onze website. Zo besteld u altijd de juiste radiator voor uw huis. Om de capaciteit te kunnen berekenen heeft u verschillende gegevens nodig:

 • lengte van de ruimte
 • breedte van de ruimte
 • hoogte van de ruimte
 • gewenste temperatuur in de ruimte
 • isolatie in uw huis (goed, slecht)
 • is uw huis een hoekwoning, vrijstaand, of tussenwoning.

Met deze gegevens kan de berekeningstool op de website gemakkelijk een overzichtelijke berekening maken. Houdt hierbij rekening mee of u de ruimte met één of meerdere radiatoren wilt verwarmen.

Radiatoren zijn er in verschillende types. Met het type wordt de capaciteit aangeduid. Een typenummer bestaat uit twee getallen, bijvoorbeeld type 22. Deze getallen hebben allebei een betekenis.

 • het eerste getal geeft aan uit hoeveel platen de radiator bestaat.
 • het tweede getal geeft aan uit hoeveel convectors de radiator bestaat.

Een plaat is de zijde van de radiator waar het water doorheen stroomt, de plaat kan voorzien zijn van de convectors. Deze combinatie in platen en convectors bepalen de capaciteit van de radiator.

Wat zijn de mogelijkheden?

Afhankelijk van uw ruimte zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst is het belangrijk te weten dat u de capaciteit bepaalt van de radiator. Indien u de capaciteit bepaalt heeft, kunt u de mogelijkheden gaan bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan kleinere radiatoren onder het raam met meerdere platen en convectoren of misschien 1 grotere radiator met minder platen en convectoren maar dezelfde capaciteit. Ook kunt u de capaciteit verdelen onder verschillende radiatoren. U kunt denken als uw ruimte bijvoorbeeld 4500Watt nodig heeft, kunt u deze verdelen in een grote radiator van 2500Watt en een kleinere van 1500Watt. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw smaak en hoe uw ruimte is ingedeeld qua ramen en muren. Wij geven u graag een aantal tips bij het juist aansluiten van uw radiator. Indien uw radiator correct wordt aangesloten heeft u de beste kans dat uw huis op de meest effectieve en economische manier verwarmd wordt. Houdt altijd rekening met de capaciteit van de radiatoren, de ruimte en de plaats in de ruimte waar u de radiator wilt installeren. Soms is het goed om de capaciteit te verdelen, dit is afhankelijk van uw ruimte. Tips bij het plaatsen staan hieronder vermeld.

 • Plaats de radiator altijd op de koudste plaats in de ruimte, bijvoorbeeld onder een raam, bij een deur of tegen een buitenmuur.
 • Houd onder en boven de radiator genoeg ruimte vrij, maar ook tussen de radiator en de muur. Op deze manier laat u de lucht optimaal circuleren langs de verwarming.
 • Bij grotere ruimtes, verdeel de capaciteit tussen 2 of meerdere radiatoren. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter door de ruimtes verspreid worden.
 • Indien uw huis ouder is of minder goed geïsoleerd, reken dan gerust 15% meer vermogen bij. Indien u een hoekwoning of vrijstaand huis heeft, telt u 10% meer vermogen bij.
 • Wilt u een verwarmingspijp door een muur naar een andere ruimte plaatsen, zorg dan dat het gat ruimer is waardoor de pijp meer speling heeft. Dit voorkomt dat de pijp gaat kraken of tikken door uitzetten of krimpen door temperatuur verschillen.
 • Indien u een thermostaatkraan plaatst, plaats deze gelieve niet omhoog. Dit werkt namelijk minder effectief om een nauwkeurige temperatuurregeling uit te voeren.

Wij bieden u een zeer uitgebreid assortiment van verschillende bekende merken die garant staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ook bieden wij u een uitstekende prijs en kwaliteitsverhouding waardoor er voor ieder budget een radiator beschikbaar is. Indien u een radiator koopt in onze webshop heeft u altijd recht op fabrieksgarantie. Na ontvangst van uw bestelling en betaling leveren wij zo spoedig mogelijk uw radiator of radiator toebehoren. Wij staan bekend om onze snelle levering omdat wij direct vanuit onze voorraad kunnen leveren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.