Nieuws

Energie vergelijken levert op

vrijdag, 13-2-2015  

Bijna elk reclameblok komt er wel een spotje voorbij van een energieleverancier. Soms met een grappige noot, soms om aandacht te vragen voor het milieu, maar vooral het verlagen van uw energierekening. Door alle mooie verhalen wilt u graag eens uw energie vergelijken met die van andere leveranciers. Toch rijst snel de vraag op: hoe komt het dat energieleverancier A goedkoper kan zijn dan energieleverancier B? In principe is alle stroom hetzelfde en zal uw lampen en elektronische apparaten niet beter of slechter doen bij de ene of de andere producent. Het zal u misschien wakker houden of het waar is dat u honderden euro’s per jaar kan besparen zoals in de vele reclamespotjes op tv, internet en radio wordt beweerd. Door energie vergelijken ziet u snel dat hier inderdaad verschillen in zijn. Het aantal leveranciers is ook enorm, wel dertig verschillende. Hoe dit komt? Daarvoor moeten we een aantal decennia terug in de tijd. In 1998 begon de privatisering van de energiemarkt. In opdracht van de Europese Unie moest een vrij verkeer van personen en ook diensten mogelijk zijn. Monopolies zijn uitgesloten, oftewel; niet een leverancier mag de machtigste zijn. U moet kunnen kiezen en dus uw energie vergelijken met de concurrent. Door middel van concurrentie daalt de prijs voor energie. Deze marktwerking is in 2004 voltooid in Nederland. Verschillende bedrijven zijn nieuw op de energiemarkt en dagen de grote spelers in de markt uit met goedkopere prijzen. Energie vergelijken wordt zo lucratief voor u als consument. Door middel van betere en goedkopere inkoop van energie, een verschil in bedrijfsvoering of gebruik van nieuwe technologieën en andere methoden om energie op te wekken, verschillende de energieprijzen. Energie vergelijken bij de vele tientallen aanbieders is voor u als consument een reden om over te stappen. Daarnaast verschillen de energieprijzen op verschillende manieren. Energie vergelijken geeft u inzicht in prijsverschillen die ontstaan door:

  • verschil in locatie
  • uw huishouden met eventuele kinderen
  • de voorkeur die u hebt voor duurzame stroomopwekking

Deze gegevens kunt u allemaal invullen op de vele vergelijkingssites die op internet te vinden zijn. Ook in die wereld is een grote keuze met verschillende mogelijkheden voor u. Laat u niet leiden door mooie websites, maar kies voor een betrouwbare en onafhankelijke vergelijkingswebsite.

Energie vergelijken door Energievergelijker.nl

Vanwege de mogelijkheid tot kiezen tussen verschillende aanbieders van energie, zijn veel verschillende vergelijkingswebsite gebouwd om u te helpen kiezen. Uiteraard is er verschil tussen deze websites die u helpen met energie vergelijken. Vele websites zijn wolven in schaapskleren; een producent van energie zet dan zijn eigen vergelijkingssite op en doet deze overkomen alsof de site onafhankelijk voor u de beste optie kiest. U wordt hier in feite misleid. Uw gegevens worden ingevoerd en vervolgens komt de energieproducent als beste uit de bus. Ook zijn er websites waar energieproducenten en leveranciers kunnen bieden om hun bedrijf hoog in de ranking te laten eindigen. Deze manier van energie vergelijken is niet onafhankelijk en dus niet betrouwbaar. De website van Energievergelijker.nl is dat wel. Zij zijn niet opgericht door een energiemaatschappij en weigeren leveranciers te laten bieden om hoog op de ranking te eindigen. Dit maakt hun betrouwbaar. Daarnaast leveren zij een speciale overstapservice waarmee ze al uw zorgen wegnemen. Hiervoor ontvangen zij een vastgezet bedrag van de energieproducent dat voor elke producent hetzelfde is. Deze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat u zonder wantrouwen de prijzen voor energie vergelijken op de website energievergelijker.nl kunt doen. Aan de hand van uw persoonlijke situatie en woonplaats wordt de beste deal voor u gezocht. Door het invoeren van uw adres, grootte van uw huishouden en of een enkele of dubbele energiemeter heeft, kunt u de prijzen van energie vergelijken met uw huidige leverancier. Bent u bij een andere producent goedkoper uit? Dan is de keuze aan u om over te stappen. Bent u liever op zoek naar een goedkopere, maar ook duurzamere energieproducent? Ook die energie vergelijken is mogelijk op de website. Duurzame energie hoeft niet veel te kosten. Veelal kunt u overstappen naar een van de vele andere leveranciers die en goedkoper en duurzamer uw energie leveren. Dat alles op de onafhankelijke website van energievergelijker.nl. Zonder addertjes onder het gras, met een lagere energierekening en beter voor het milieu!

Vandaag kiezen, snel overgestapt

Overstappen van energieproducent kan altijd. Het is niet zoals uw zorgverzekering dat u alleen aan het eind van het jaar kan overstappen. Het is eerder als het abonnement van uw tv of telefoon; u kunt op elk moment overstappen. Met de directe overstapservice zal geruisloos uw producent worden aangepast. Het is dan ook uitgesloten dat u op welk moment dan ook met afgesloten van uw energie. Die garantie is bij elke overstap. Energie vergelijken is dan ook een kleine moeite voor u. Al uw zorgen worden van u weggenomen. 100% betrouwbaar via energievergelijking.nl. U kunt in contact komen met deze specialist in energie vergelijken via de website, maar ook via de telefoon als uw vragen heeft. Ook is op de website meer informatie te vinden op de manier waarop de website werkt en geheel transparant u de beste optie voorschotelt. In feite kunt u binnen een half uur zijn overgestapt en beginnen met besparen op uw energierekening. Ook kunt u zelf uw energieverbruik verlagen door middel van zuiniger om te gaan met energie; doe bijvoorbeeld de oude energieslurpers de deur uit en koop energiezuinige apparaten daarvoor in de plaats.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.