Nieuws

Akoestisch onderzoek laten doen

vrijdag, 26-9-2014  

Is het rumoerig in uw kantoorruimte, de wachtkamer of een van de vertrekken in uw huis waar u veel gasten ontvangt, of veel tijd doorbrengt? Dan is het tijd voor een akoestisch onderzoek. De laatste jaren is er meer aandacht gekomen voor de effecten die een slechte akoestiek in verschillende ruimten kunnen hebben. Deze slechte akoestiek zorgt ervoor dat mensen zich minder lang kunnen concentreren, elkaar niet goed kunnen verstaan en bijvoorbeeld hoofdpijn of vermoeidheidsklachten ontwikkelen. In sommige ruimten zoals wachtruimten is het de bedoeling dat mensen niet langer dan een uur doorbrengen. In deze ruimten wordt dan ook vaak niet als eerste ingegrepen om de akoestiek te verbeteren en akoestisch onderzoek te doen. In kantoorruimten wordt er echter steeds meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de akoestiek. De kwaliteit van de akoestiek hangt af van hoe een kamer is ingericht, de afmetingen van de kamer en de materialen die in de kamer worden gebruikt. Wanneer er in een bepaalde ruimte veel gebruik wordt gemaakt van materialen die weinig geluid absorberen of een laag absorptievermogen hebben, dan neemt de nagalmtijd in deze ruimten toe. Dat betekent dat er wanneer er gesproken wordt in deze ruimte, de geluiden doorklinken en door elkaar heen gaan lopen. Een akoestisch onderzoek kan worden verricht wanneer u last heeft van een slechte akoestiek. Dit kunt u vooral merken doordat u elkaar in een ruimte minder goed kunt verstaan. Om te weten hoe het gesteld is met uw akoestiek en in hoeverre het voor u noodzakelijk is om op een akoestisch onderzoek over te gaan, kunt u op de volgende zaken letten.

  • Hoe goed kunt u elkaar verstaan in de ruimte?
  • Lopen de geluiden door elkaar heen?
  • Heeft uw woning of de ruimte hoge plafonds
  • Is de ruimte voorzien van slecht absorberende materialen?
  • Heeft u last van vermoeidheidsklachten na langere tijd in de ruimte?

Akoestisch onderzoek: hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe gaat een akoestisch onderzoek precies in zijn werk? Wanneer u tot de conclusie bent gekomen dat u ruimte alle signalen vertoont van een slechte akoestiek, dan kunt u een akoestisch onderzoek laten doen. U kunt dan contact met ons opnemen via de website. Een van onze deskundige medewerkers zal dan direct contact met u opnemen en zo snel mogelijk een afspraak maken voor de meting. Bij een akoestisch onderzoek worden verschillende zaken gemeten zoals de afmetingen van de ruimte, de afmetingen van de attributen in de ruimte, de gebruikte materialen en de nagalmtijd. De nagalmtijd is de tijd die het duurt dat een geluid doorklinkt. Het geluid kaatst van de ene wand naar de andere wand en als er in de ruimte geen enkele wand is die het geluid in zich opneemt of absorbeert, dan kan deze nagalmtijd behoorlijk oplopen. Dat is ontzettend vervelend en zorgt voor erg veel onrust. De nagalmtijd in een ruimte moet dus naar beneden worden gebracht om de akoestiek te verbeteren. Hoe wordt het probleem dan precies opgelost? vraagt u zich af? Wij hebben verschillende mogelijkheden om de nagalmtijd naar beneden te brengen. U kunt daarbij kiezen uit verschillende zaken zoals een geluid absorberend schilderij, wanden, panelen, palen of een plafond. Door het integreren van dergelijke materialen in uw ruimte zal de nagalmtijd afnemen en wordt er gezorgd voor een betere akoestiek. De ruimte zal dan rustiger zijn en u kunt er weer beter ontspannen. Zeker in kantoorruimten is het zaak dat u rekening houdt met de kwaliteit van de akoestiek. Werknemers kunnen zich namelijk bij een slechte akoestiek veel minder goed en veel minder lang concentreren. Dat betekent dat er minder werk wordt verricht en het verlaagt dus de effectiviteit en de productiviteit van uw werknemers. Ook in woonhuizen wordt er steeds meer op gelet dat de verschillende vertrekken een goede akoestiek hebben. Dat is belangrijk gezien u in uw woning veel tijd doorbrengt. Een akoestisch onderzoek kunt u te allen tijde door ons laten verrichten. Wij zijn niet voor niets een adviesbureau dat zich toelegt op gedegen akoestisch onderzoek. Voor vragen, neem dus gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het verbeteren van de akoestiek in uw ruimten.

Akoestisch onderzoek: vrijblijvend adviesrapport

Nadat wij een akoestisch onderzoek hebben verricht door alle belangrijke zaken in de ruimte op te meten, maken wij een rapport op. In dit rapport staat en advies over de aanpassingen die uw akoestiek zouden verbeteren. Tevens vind u in dit rapport een kostenplaatje waarin staat vermeld wat de aanpassingen ongeveer zouden gaan kosten. De aanpassingen die wij voorstellen zijn toegespitst op uw wensen. Wij vragen voor we het rapport opmaken aan u of u graag uw huidige interieur wilt laten zoals het is, of dat u graag uw huidige interieur ziet aangepast. Het is aan u de keuze. Ons akoestisch onderzoek dient louter om u te kunnen bedienen van het best mogelijke advies op maat en wij verplichten u tot niets, ook niet na het opstellen van het rapport. Na het opstellen van het rapport kunt u namelijk altijd nog besluiten welke voorgestelde aanpassingen u wel en welke voorgestelde aanpassingen u niet wilt doorvoeren. Een adviesrapport kan worden gezien als een vrijblijvende offerte van ons, voor u. Schroom niet om contact met ons op te nemen als u graag wilt weten hoe groot uw nagalmtijd is. Natuurlijk zijn er ook aanpassingen die u zelf kunt verrichten zoals het bekleden van muren met kleden en dergelijke. Ook over de zelf te verrichten aanpassingen bedienen wij u graag van het beste advies.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.