Nieuws

Aanbiedingen radiatoren

donderdag, 11-12-2014  

Bij de radiator voordeelshop koopt u radiatoren voor de beste prijs. Wij doen regelmatig zeer goede aanbiedingen en daarom is het zeer de moeite waard om eens een kijkje nemen op onze website naar alle mooie aanbiedingen. Centrale verwarming is een systeem dat er voor zorgt dat hele panden verwarmd worden. Door middel van een warmteopwekkend medium dat zich op een specifieke plaats bevindt, wordt de warmte opgewekt en verspreid door de ruimte. Zaken die hierbij gebruikt worden als het gaat om radiatoren zijn stroom, water of lucht. Middels deze elementen kunnen de radiatoren hun werk doen en zorgen voor de verwarming van uw pand of woning. Het centraal verwarmen van huizen is de beste manier om te zorgen voor een goede temperatuur en het kost respectievelijk minder geld dan wanneer mensen bijvoorbeeld met aparte kacheltjes werken. Onze radiatoren worden opgesteld in de ruimten die verwarmd dienen te worden. Middels een leiding worden ze voorzien van water dat warm is. Dat water komt uit de ketel. Radiatoren hoeven niet met water te werken, ze kunnen zoals eerder vermeld ook worden opgewarmd door bijvoorbeeld lucht. Bij de radiator voordeelshop verkopen wij verschillende soorten radiatoren van zeer goede kwaliteit. Ook bieden wij aan:

  • voordeel aanbiedingen
  • horizontale elementen
  • verticale elementen
  • ontluchtingssets
  • uniek design

Radiatoren met stroomverwarming

William Cook stond aan de wieg van het systeem waar wij tegenwoordig mee werken als het gaat om het verwarmen van onze huizen. Het nadeel van de ontwikkeling van stroomverwarming was dat de radiatoren in den beginnen nog ontzettend heet werden. Dat zorgde voor de nodige risico’s. Het duurde daardoor jaren voor er radiatoren werden ontwikkeld die betrouwbaar in gebruik waren en die hun werk deden zoals we dat verlangden. In de jaren negentig gingen de meeste gebouwen, zoals hotels en ketens, over op het toepassen van centrale verwarming. Het was in deze tijden voor gewone huizen nog een behoorlijke luxe om middels een centraal systeem verwarmd te worden, maar al snel werd het systeem op meer plekken toegepast. Er zijn ook warmwatersystemen die worden toegepast om ruimten centraal op te warmen. Ook deze werken met radiatoren. Systemen die met warm water werken werden gebruikt vanaf de jaren negentig en dan met name in Frankrijk. Dit waaide in de jaren twintig over naar Nederland waar het systeem werd gebruikt voor het opwarmen van kassen. Doordat de ontwikkelingen op dit gebied snel verder gingen, werden er steeds vernieuwde systemen ontwikkeld en daardoor werd het na verloop van tijd mogelijk om vanuit een centraal systeem voor verwarming te zorgen. Radiatoren speelden hierbij altijd een belangrijke rol, want dit zijn de elementen die geplaatst moeten worden om er ook daadwerkelijk voor te zorgen dat er verwarming plaatsvindt die wordt verspreid. Hierbij moet met een aantal zaken rekening worden gehouden zoals de mate waarin een ruimte is geïsoleerd, het gebruik van materialen, de plaats van het element en nog een aantal andere zaken die wij altijd controleren voor we aan de slag gaan met plaatsing van radiatoren. Een van de zaken die essentieel zijn is uw vloer en het materiaal van de muren. Houten huizen houden namelijk erg veel warmte vast. Hier is het dus niet nodig om voor spreiding van de elementen te zorgen, want zonder deze spreiding verwarmd de ruimte toch wel. Hout werkt namelijk als een soort verwarmingselement. Het houdt de warmte eerst vast, maar straalt dan ook weer warmte uit. Dat zorgt voor een continue verwarming van uw woning met als voordeel dat u minder hoeft te stoken. Dat kan u uiteindelijk ook weer in de kosten schelen.

Heetwatersysteem

Watersystemen die werken met heet water, werken op basis van druk. De druk van de waterdamp zorgt er namelijk voor dat de elementen verwarmd worden. Een voordeel van het werken met heet water, is dat de opwarming veel sneller verloopt. De ontwikkelaar van dit systeem met heet water en druk was Jacon Perkins. Het nadeel van systeem zoals het aanvankelijk werd ontwikkeld was de veiligheid. Doordat de temperaturen in de radiatoren op konden lopen tot wel 170 graden, was er een grote kans op ontploffing en dat maakte dat deze methode aangepast diende te worden. Er moesten voor de aanleg van dit systeem zeer dikke pijpen worden aangelegd en dat kostte ook allemaal weer meer geld. Bovendien was het zwaarder en moeilijk om een dergelijk systeem aan te leggen. Nederland is een voorloper op het gebied van radiatoren. We zijn er met z’n alle erg goed in geworden om mooie en duurzame systemen te leveren. Bij de radiator voordeel shop kunnen wij u de beste materialen leveren omdat wij uitsluitend met de beste materialen werken en daar zijn wij ongelofelijk trots op. Bij de systemen die wij aanleggen moet u ervan uitgaan dat er een cv wordt gebruikt. Vanuit deze ketel wordt het water door de pijpen gestuurd om op die manier uw woning helemaal te verwarmen. Wanneer het water is afgekoeld, stroomt het water weer terug in de ketel waardoor het ook nog eens de meest veilige manier is van het verwarmen van uw woning. Als u vragen heeft over de aanleg of het gebruik van de ketels, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder en bedienen u van advies om maat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.